Yoga & Detox retreat na otoku Lošinju 8.-15. lipnja 2019.

Tečaj tehnika disanja (pranayama), kriya, mudri i asana sa Ljerkom i Ivanom
Odmor od svakodnevnih briga, detox tijela i uma uz užitak u ljepoti jednog od najljepših otoka

Ljepota miomirisnog Lošinja poznata je nadaleko, ne bez razloga! Jedan od najljepših otoka Jadrana, osobito je osebujan i mirisan u proljeće. Lošinj je otok koji zbog izuzetno blage klime i bogate raznovrsne vegetacije svoju sezonu odmora započinje već u rano proljeće, a zbog topline mora kupanje je moguće i u kasnu jesen.

Prema istraživanjima na otoku Lošinju identificirano je čak 1018 biljnih vrsta, koje je Ambroz Haračić podijelio u dvije vrste: istarske i dalmatinske. Tako na otoku možemo pronaći limun, naranče, smokve, mandarine, masline, kaktuse, lavandu, borove, čemprese, bugenvilije i brojne druge biljne vrste. Brojne borove šume postale su zaštitnim znakom otoka što možemo zahvaliti upravo Ambrozu Haračiću, botaničaru i profesoru stare pomorske škole u Malom Lošinju koji ih je donio i zasadio na predjelu današnje park šume Čikat, ali i brojnim pomorcima koji su sa svojih putovanja iz prekomorskih zemalja donijeli mnoštvo egzotičnih biljaka.

U takvom predivnom okruženju prakticirati jogu, prodisati, napuniti se pranom i revitalizirati svaku stanicu u sebi, užitak je za pamćenje! Retreat je prilagođen kako za početnike, tako i za praktikante joge sa iskustvom.

Program

Program je prilagođen kako početnicima, tako i višegodišnjim praktikantima yoge. Imat ćete prilike naučiti neke nove tehnike koje vjerojatno niste do sada još prakticirali kao npr. himalajske energetske vježbe, jogičke vježbe za kralježnicu, himalajska maha kriya itd., a bit će i yoga nidra, rebirthing i druge tehnika po dogovoru.
Program započinjemo u subotu 8.6.2019. dolaskom i smještajem, te večerom.

Subota 8.6.2019. 
16:00 – dobrodošlica
18:00 – 19:30 – večera
19:30 – slobodno vrijeme, aktivnosti prema dogovoru

Ostali dani od 9.6. – 15.6. 2019.
07:00 – 08:00 – čaj i voće/detox smoothie
08:30 – 10:00 – hatha vinyasa praksa i tehnike disanja
10:00 – 11:00  – odmor
11:00 – 12:00  – ručak
12:00 – 17:00 – slobodno vrijeme, za sunčanje, kupanje, odmor itd.
17:00 – 18:30 – različite yoga tehnike, pitanja i odgovori, yoga nidra
18:30 – 19:30 – večera
19:30 – slobodno vrijeme, aktivnosti prema dogovoru

Opcionalno, prema želji svakog polaznika, možete iskušati:

  • Amazonski detox (Kambo i rape)
  • Jednodnevni post na vodi
  • Smoothie (raw food) detox
  • Pranayama detox (rebirthing, Nitya kriya, himalajska maha kriya)

Ovisno o specifičnim željama pojedinca uskladit ćemo programe. Svaki detox predstavlja break, dopuštajući odmor i ozdravljenje tijela. Još od davnina ljudi iz mnogih tradicija prakticirali su post jednom tjedno, znajući da je to dobro za zdravlje. Detox ima za cilj kroz pročišćavanje i oslobađanje tijela od nakupljenih toksina, energizaciju koja slijedi nakon provedene metode. Pristupi su različiti, od posta do pročišćavanja sokovima, voćem, smoothijimma, intenzivnim disajnim tehnikama itd.

Na ovom retreatu moguće je prema želji provesti neki (ili više) od izabranih detoxa.

O voditeljima

Ljerka Karač – je dugogodišnja praktikantica joge i istinska zaljubljenica u jogu.

Bavila se odbojkom i plesom, te igrala tenis, rolala, planinarila, ali joga je uvijek bila tu. Završava Divya yoga school TT200, te radi kao učitelj yoge.

Redovito pohađa radionice i retreate dharma yoge, a ponekad i ashtanga yoge.
Vođeni satovi su inspirirani dharma yogom na kojima se kombinira pokret i dah, te fokus.

Yoga osnažuje i pročišćava tijelo, pomaže u ostvarivanju kontakta sa sobom umirivanjem uma, mijenja energetsko stanje praktikanta i pomaže mu razviti pozitivan stav prema sebi i životu općenito.

Uz redovitu asana praksu yoge, Ljerka redovito proučava filozofiju yoge otkrivajući i objedinjujući ovo predivno znanje.

U zadnjih 27 godina upućen je, prakticirao je ili prakticira razne tehnike psihofizičkog i duhovnog razvoja, a neke od njih su: hatha joga, kundalini joga, himalajska joga, raja joga, callisthenics, rebirthing, holotropsko disanje, Wim Hoff metoda, awaking, PEAT, intenzivi prosvjetljenja, mantra intenzivi i mantrajapa, yoga nidra, autogeni trening, atma vichara itd.

Specijalnost su mu tehnike disanja (pranajame) i tradicionalne metode pročišćavanja (detoksikacije).

Vrlo dobro je upućen u nutricionizam i prošao je razne metode pročišćavanja (detoksikacije): veganska prehrana, raw food prehrana, 7 dana post bez vode, 14 dana post na vodi, 21 dan post bez hrane, amazonski detox (kambo, rape …).

Mnoge tehnike zahtijevaju dugotrajnu i svakodnevnu disciplinu, pa je odlučio s ljudima koji nemaju jaku disciplinu podijeliti one tehnike koje mogu odmah prakticirati i imati trenutne rezultate. To je i jedan od razloga zbog kojeg u zadnje vrijeme ljude podučava himalajskoj jogi jer se većina tehnika bazira na tehnikama disanja. Iako svako ljudsko biće diše, primjenom drevnih jogijskih tehnika disanja (pranayama), višestruko se može doprinijeti fizičkom, mentalnom i emocionalnom pročišćenju pojedinca.

detaljnije informacije na linku:

Close Menu